Nettibingo

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä bingo teki uuden aluevaltauksen, kun bingoa alettiin pelata Internetissä.

Nykyään maailmalta löytyy useita nettibingosivustoja, useita suomenkielisiäkin. Tunnetuimpia näistä ovat suomalaiset nettibingot Bingohuone ja Maria Bingo.

Nettibingon arvonnat suoritetaan koneellisesti, joten pelejä voidaan pyörittää ympäri vuorokauden. Kun yksi peli päättyy, toinen alkaa saman tien.

Palkintoina jaetaan tavaroiden sijaan rahaa. Rahapalkintojen suuruudet vaihtelevat pelikupongin arvon ja pelaajien lukumäärän mukaan.

Joillakin sivustoilla pelataan pelejä, jotka tunnetaan muun muassa nimillä ”yhteisöpotti” tai ”kimppapotti”. Näissä peleissä kaikkien pelaajien panostukset kasvattavat sivustojen yhteistä päävoittoa, joka voi kasvaa useisiin tuhansiin euroihin.

Nettibingon säännöt ovat samat kuin bingohalleissakin. Myös pelikokemus on hyvin samankaltainen – saatat jopa kuulla juontajan äänen, joka ilmoittaa arvottujen pallojen numerot.

Pelin asetuksista voi säätää, merkitseekö pelaajat osumat kuponkiinsa itse vai lisätäänkö ne automaattisesti. Palkinnot jaetaan aina kaikkien niiden pelaajien kesken, jotka saavat vaaditun kuvion täyteen samanaikaisesti. ”Bingo!”-huudahdukselle ei siis ole tarvetta, mutta miksikäs ei sitä voisi kotona itsekseen hihkua ja tuulettaa voittoaan.

Näin nettibingoa pelataan:

1. Valitse luotettava bingosivusto
Suomenkielisiä tunnettuja sivustoja ovat muun muassa Casinohuoneen Bingohuone,  Maria Bingo ja Unibet Bingo.

2. Täytä rekisteröitymislomake
Yhteystiedot ovat tarpeellisia voitonmaksua varten, joten kirjoita lomakkeeseen oikeat tietosi.

3. Valitse bingohuone
Yleensä voit valita useasta huoneesta, joiden pelit vaihtelevat mm. kupongin hinnan ja palkintojen suuruuden perusteella.

4. Osta kuponki
Voit ostaa samalle kierrokselle yhden tai useamman kupongin. Joissakin peleissä kupongit myydään kolmen sarjoina.

5. Seuraa peliä
Numerot arvotaan automaattisesti. Näet ruudulta, ketkä pelaajat ovat lähimpänä voittoa ja mitä numeroita he tarvitsevat.

6. Voita!
Jos olet yksi voittajista, voittamasi summa lisätään heti pelitilillesi. Voit joko jatkaa pelaamista ja nostaa voitot pankkitilillesi.

Mistä tunnistaa hyvän nettibingon?

Netissä on paljon bingoa tarjoavia sivustoja, ja aluksi kannattaakin hieman vertailla, mikä sivusto kannattaa valita.

Ensimmäisenä on syytä tarkistaa, mikä yritys ylläpitää tutkimaasi sivustoa. Tämä tieto löytyy usein sivun alaosasta. Varmista myös, että sivulla on ilmoitettu yrityksen yhteystiedot ja rahapelilisenssit.

Sen jälkeen katsele sivuston yleisilmettä. Jos sivun ulkoasu on siisti ja suomen kieli moitteetonta, se on hyvä merkki. Sen sijaan konekäännetyiltä vaikuttavat sivustot kannattaa jättää väliin.

Bingosivuston etusivulla yleensä näet tietoja bingohuoneista. Sieltä näet myös, paljonko huoneissa on pelaajia juuri sillä hetkellä. Mitä enemmän pelaajia, sen parempi. Jos huoneissa on vain pari pelaajaa, vaarana on, että kierrokset peruuntuvat osanottajien puutteen vuoksi.

Chat-pelit

Yksi bingon parhaista puolista on yhteisöllisyys. Kyse ei ole pelaajan ja arvontakoneen kaksintaistelusta, vaan pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan. Jokaisella tavoitteena on saada tarvittavat osumat kuponkiinsa ensimmäisenä.

Nettibingossa sosiaalisuus nousee seuraavalle tasolle, sillä varsinaisen bingon lisäksi voit osallistua chat-peleihin. Kyse on pienistä kisoista, jotka käydään bingopelin viereisessä chat-ikkunassa.

Chatin valvoja toimii pelin vetäjänä ilmoittamalla pelin säännöt. Peli voi toimia esimerkiksi seuraavasti: Kirjoita chat-viestiin onnennumerosi. Jos numero arvotaan seuraavassa bingossa, lähetä chattiin nimimerkkisi ja onnennumerosi.

On mahdollista, että useampi pelaaja saa voittoehdon täyteen samanaikaisesti – silloin nopeus ratkaisee. Voittajalle on luvassa ilmaiskuponkeja tai muita mukavia palkintoja.

Jos haluat osallistua chat-peliin, kannattaa vierailla nettibingossa sellaiseen aikaan, jolloin on paljon muitakin pelaajia pelailemassa eli arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Chat-pelin alkaminen vaatii myös sen, että valvoja on paikalla. Joissakin nettibingoissa näet valvojien aikataulun erilliseltä sivulta. Jos valvoja on paikalla mutta ei aloita chat-peliä, voit pyytää häntä laittamaan kisan pystyyn.